Dringend kunststof laten snijden?

Kunststof op maat, direct geleverd.

Sinds kort is ons machinepark uitgebreid met een waterjet snijmachine. Dat geeft ons de mogelijkheid om koud te snijden, ideaal om kunststoffen of hout onder handen te nemen. Ook voor kunststoffen houden wij onze vaste belofte. Uw project krijgt direct aandacht en voor u het weet is het geleverd.

Hieronder vindt u enkele veel voorkomende materialen waar we bij Jameco vaak mee werken. Elk van die kunststoffen heeft andere eigenschappen en toepassingen. Het is uiteraard belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw project. Jameco zal u altijd bijstaan in uw keuze. Het aanbod aan kunststoffen veel uitgebreider dan wat hieronder staat beschreven. Als u een ander materiaal wil laten snijden kan u het zelf aanleveren, of wij bestellen het bij onze leverancier.

De beste aanpak is dat u ons contacteert met uw project. Dan bepalen we samen het beste materiaal en kan Jameco meteen aan de slag.

Offerte op maat nodig? ↓

  Voeg hier je bestanden toe (tekeningen, DXF, ruwe schets, ...)

  PMMA (Plexiglas/Perspex)

  PMMA staat voor polymethylmethacrylaat, maar wordt ook wel acrylaat genoemd. Het is een doorzichtige kunststof. Het is een goede glasvervanger, omdat het veel licht doorlaat. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor windschermen. Het is ook een pak lichter en duurzamer dan glas. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en UV-licht, en is ook nog flexibel en kleurvast. Makkelijk te plaatsen dus.

  Polycarbonaat (pc)

  Polycarbonaat is een alternatief voor klassiek plexiglas en glas. Het is een zeer helder en en buigbaar materiaal. Maar zo sterk dat het nagenoeg onbreekbaar is. Daardoor kan je niet dezelfde diktes snijden als bij PMMA, maar die heb je ook niet nodig. Een voordeel van PC is dat het goed bestand is tegen extreme temperaturen. Tussen -30°C en 115°C behoudt het makkelijk haar eigenschappen.

  PETP (Polyethyleentereftalaat)

  PETP of polyethyleentereftalaat is een hard en sterk materiaal. Het kan goed gesteriliseerd worden en is geschikt om te gebruiken in omgevingen met extreme temperaturen. Het is vergelijkbaar met PA (polyamide) of POM (polyoxymethyleen). Dit zijn alle drie slijtvaste kunststoffen. PETP heeft een hogere maatvastheid en zuurbestendigheid dan die alternatieven. In droge of natte omgevingen slijt het ook minder snel. Een nadeel ervan is dat het materiaal makkelijker breekt en dus niet schokbestendig is.

  POLYAMIDE (pa)

  Polyamide is een goede allround kunststof die zowel technisch, thermisch, elektrisch als chemisch er bestendig is. Het komt in verschillende vormen voor (waarvan de voornaamste nylon en aramide zijn). Het is geen buigzaam materiaal, maar is wel slagvast en slijtvast. Doordat het makkelijk aan slagkracht en hoge of lage temperatuur kan worden blootgesteld is het goed om mechanische onderdelen in te vervaardigen.

  Polyimide (PI)

  Polyimide wordt in de volksmond ook wel eens Kapton genoemd. Het is een unieke thermoplastische en elastische kunststof die bestand is tegen temperaturen van -200°C tot 260°C. Het kent geen overgangsfase, het wordt dus niet zacht of het smelt niet, maar verband meteen vanaf dat het in contact komt met te hoge temperaturen. Het werkt vlamdovend en is erg drukvast. Het kan eveneens tegen straling en is elektrisch isolerend.

  Andere kunststoffen, steen, hout en rubber

  Jameco heeft natuurlijk niet alle kunststoffen of materialen in haar magazijnen. Omdat we op maat werken zijn we daarin wel erg flexibel. Moet uw project uit een specifiek materiaal worden vervaardigd? Dan hebt u de mogelijkheid dit zelf aan te leveren of het door ons te laten bestellen bij onze leverancier. Met waterjet ben je trouwens niet beperkt tot kunststof. Hout, steen en rubber zijn bijvoorbeeld ook steeds mogelijkheden. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden kan je best contact met ons openemen.