Snel plaatbewerking
& snijwerk nodig?

Plaatwerk op maat, 24/7

Jameco staat bekend om haar directe aanpak. Dat komt omdat wij 24/7 klaarstaan om uw projecten onder handen te nemen. Soms is metaal op maat dan ook dringend. Denk bijvoorbeeld aan een lek of een veiligheidsrisico. In de industrie komt het maar al te vaak voor. Daarvoor bestaat Jameco: met ons ervaren team kunnen we dat soort problemen snel oplossen.

Dat doen we eveneens in kunststof, maar voornamelijk in staal en andere metalen. Hieronder vindt u de verschillende mogelijke materialen die Jameco standaard op voorraad heeft in haar magazijnen. Elk van de materialen heeft zijn eigen toepassingen en mogelijkheden. Ben je niet zeker welke vorm van staal de beste is voor jouw project? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via het contactformulier.

Offerte op maat nodig? ↓

  Voeg hier je bestanden toe (tekeningen, DXF, ruwe schets, ...)

  Roestvrij staal (RVS) of Inox

  Roestvrij staal (of nog juister: Roestvast staal of inox) is een klassieke legering die een bepaalde hoeveelheid chroom en koolstof bevat. Op dit staal vormt zich een oxidelaag die roestvorming tegengaat. Het is makkelijk plooibaar of rolbaar, maar ook een erg hard staal. Daarom is het enorm flexibel inzetbaar en één van onze meest gebruikte producten. Met onze snijtechnieken is uw RVS snel op maat gesneden.

  Aluminium (ALU)

  Aluminium is over het algemeen iets fragieler dan klassiek staal, maar het is ook wel een stuk lichter en makkelijk vormbaar. Het is ook erg bestand tegen slijtage. Dat maakt het uiterst geschikt voor tal van toepassingen. Daarom is aluminium in transport enorm populair, maar het is terug te vinden in tal van dagdagelijkse toepassingen.

  S235, S355 en alternatieven

  Dit zijn klassieke staallegeringen. Ze zijn enorm stevig en robuust, maar niet roestvast. Welk type je nodig hebt is veelal afhankelijk van hoe buigzaam het staal moet zijn. Jameco kan je verder helpen met het selecteren van de juiste staalsoort, en welke dikte je nodig hebt. Weet je precies hoe je eindresultaat er zal uit zien? Dan is de staal-selectie voor onze experts een gemakkelijke opgave.

  Ketelstaal

  Over ketelstaal is er vaak onduidelijkheid. Het is in principe geen specifieke soort staal, maar een kwaliteitslabel. Het is staal dat aan bepaalde voorwaarden voldoet opdat het veilig is voor boilers, verwarmingsketels en tankbouw. Jameco weet maar al te goed wat die voorwaarden zijn en kan ketelstaal makkelijk bewerken, zowel het metaal snijden en knippen als plooien en walsen. Ook dat aan de snelheid waarvoor Jameco bekend staat.

  Hardox

  Hardox is geen staalsoort, maar een merk. Het is echter de bekendste vorm van wat slijtvast staal wordt genoemd (ook wel bekend als messenstaal). De legering staat bekend om haar extreem harde eigenschappen. Als staal is het nagenoeg onverwoestbaar en het bewerken vergt heel wat knowhow en goede machines. Jameco heeft echter alles in huis om projecten in Hardox tot een goed einde te brengen.

  Andere soorten staal/zelf staal aanleveren

  Jameco heeft natuurlijk niet elke soort staal in haar magazijn. Maar qua mogelijkheden hebben we wel alles in huis om elke legering en elk metaal onder handen te nemen. Als er voor uw project een specifieke soort staal nodig is dan kunnen wij die bestellen bij één van onze leveranciers, of u kan zelf de stalen platen aan ons leveren. Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag of uw project.